کانون فرهنگی و هنری وادی مقدس

طهارت نفس بر مبنای فطرت
  • ۰
  • ۰


امام صادق(علیه السلام)
«قَالَ: جَاءَ رَجُلٌ إِلَی الصَّادِقِ ع فَقَالَ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ- أَخْبِرْنِی عَنْ‏ مَکَارِمِ‏ الْأَخْلَاقِ‏ فَقَالَ الْعَفْوُ عَمَّنْ ظَلَمَکَ وَ صِلَةُ مَنْ قَطَعَکَ وَ إِعْطَاءُ مَنْ حَرَمَکَ وَ قَوْلُ الْحَقِّ وَ لَوْ عَلَی نَفْسِک»
«از امام صادق(علیه السلام) درباره مکارم اخلاق سؤال شدفرمودند:گذشت از کسی که به تو ظلم کرده، ارتباط با کسی که با تو بریده، عطا به آنکه تو را محروم ساخته، وگفتن حق هر چند به ضرر تو باشد»
یک خصوصیت ویک نکته ای که در این حدیث شریف به چشم میخورد، توجه و محور قرار گرفتن حق وحقیقت در رسیدن وانجام مکارم اخلاقی است.
اگر قرار باشد ما حق را بگویم و تنها شهادت به حق بدهیم به طور طبیعی باعث میشود خیلی از افراد حتی دوستان وآشنایان از ما ناراحت شوند و یا به ما ظلم کنند و یا رابطه خود را با ما قطع کنند و یا ما را از بخشش ها ویا منافعی که به ما میرساندند محروم کنند.
شاید به ذهن برسد که راضی نگه داشتن مردم به مکارم اخلاقی نزدیک تر است تا گفتن یک جمله بر حق؛ ولی این تفکر بر اساس حدیث شریف اشتباه است.
مکارم اخلاق یعنی تنظیم روابط اجتماعی وایجاد روابط سالم ودوستانه با اطرافیانمان با توجه به رضای الهی.


پاورقی
1-وسائل الشیعة، ج‏15، ص 199

  • محمد جواد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">