با عزت خود بساز وخواری مطلب
شاید بشود گفت یکی از مشکلات روحی که آفتی است برای لذت بردن از حضوردر جمع های دوستانه و یامیهمانی های خانوادگی، بحث تجمل گرایی است.
چرا میگوییم مشکلات؟
برای اینکه تجمل گرایی در واقع یعنی انسان بخواهد جمال خود واموال خود را در معرض دید دیگران قرار دهد.
البته این کار به خودی خود و در حد عادی ایرادی ندارد، ولی وقتی ایراد پیدا میکند که شخص هدفش از تجمل گرایی غلبه کردن بر تجملات دیگران باشد.
به زبان ساده تر یعنی هدفش ریاء(1) باشد، یعنی در مرحله اول بخواهد خودنمایی کند ودر مرحله دوم بخواهد زیبا وتشریفاتی بودن خودش و اموالش را به رخ دیگران بکشد.
ولی بحث ناراحت کننده تر از اینجا شروع میشودکه افرادی که از نظر قدرت ذهنی(2) ضعیف تر هستند وقتی در معرض اینچنین برخوردهایی قرار میگیرند تمام روحیه و استعدادها وشرایط زندگی خود وخانواده خود را نادیده میگیرند وتمام هدفشان این میشود که از نظر تجملات از طرف مقابل عقب نمانند واز این جا است که چشم تو هم چشمی شروع میشود که در موارد مختلفی منجر به طلاق ودر مواردی باعث میشود ارتباط صمیمی و دوستانه بین خانواده وفامیل وحتی بین فرزندن ووالدین دچار مشکل شود.
----------------------
پاورقی
1-«کُلُ رِیَاءٍ شِرْکٌ ....عَلَی اللَّهِ»(1)
هر ریائی شرک است، راستش این است که هر کس برای مردم کاری کند(مطرح شدن، به چشم آمد)ثوابش به عهده مردم است، وهر که برای خدا کاری کند ثوابش برعهده خدا است.
2-امیرالومنین علی(علیه السلام)
«زَخَارِفُ الدُّنْیَا تُفْسِدُ الْعُقُولَ الضَّعِیفَة»(2)
«زرق و برق های دنیا عقل های ضعیف را فاسد می کند.»
3-مطالعه بیشتر در مورد تجمل گرایی
www.hawzah.net/fa/Ar
---------------------------------
پی نوشت
1-کافی - الإسلامیة، ج2، ص: 293 نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب ناشر: دار الکتب الإسلامیةمکان چاپ: تهرانسال چاپ: 1407
2-غرر الحکم و درر الکلم، ص393: 393نویسنده: تمیمی آمدی، عبد الواحد بن محمد ناشر: دفتر تبلیغاتمکان چاپ: ایران؛ قمسال چاپ: 1366 ش