خیرخواهان صاحب دل هستند.
🌸 رسول اکرم(صلیاللهعلیهواله)
🌸لیَنْصَحِ اَلرَّجُلُ مِنْکُمْ أَخَاهُ کَنَصِیحَتِهِ لِنَفْسِهِ(۱)
🌸هر مردى از شماها باید براى برادر خود چنان خیرخواهى کند که براى خود مىکند.
💬 خیر در اصل به معناى برگزیدن است و یک چیز را وقتی خیر میگوییم که آن را با چیز دیگرى مقایسه مىکنیم و سپس آن را برمىگزینیم. برگزیده ما، در نظرمان خیر است. اگر برگزیده ما با هدف دنیوی باشد، خیر دنیوی و اگر دارای فواید اخروی باشد، خیر آخرتی دارد.(۲)
🔹 نزد پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) نشسته بودیم، ایشان فرمود: «اکنون شخصی بر شما وارد میشود که از اهل بهشت است». سپس یکی از انصار وارد شد، سلام کرد و مشغول نماز شد.این جریان دو روز دیگر نیز تکرار شد. در سومین روز بعد از خارج شدن آن حضرت از مجلس، یکی از یاران به دنبال آن مرد انصاری رفت و سهشب در نزد او ماند؛ ولی از شب بیداری و عبادت [فراوان] چیزی ندید، جز اینکه هنگام رفتن به رختخواب ذکر خدا را میگفت و بعد میخوابید و برای نماز صبح بیدار میشد. بعد از سهشب آن صحابی جریان روایت پیامبر(صلی الله علیه و آله) را برای او گفت. مرد انصاری گفت: «غیر از آنچه دیدی، از من بندگی [بیشتری] سر نمیزند؛ جز آنکه بر احدی از مسلمانان در خود غشّ و خیانتی نمیبینم و بر خیر و خوبی که خدای تعالی به او عنایت کرده است، حسدی نمیورزم [و در یک کلام خیرخواه مردم هستم]». آن صحابی گفت: «این حالت است که تو را به این مرتبه [عالی] رسانده است، ولی از ما بر نمیآید».
✍️ خیرخواهی و پسندیدن آنچه برای خود میخواهیم برای دیگران هم خواستن، اتفاقی است که گفتنش راحت ولی انجامش آسان نیست چون تنها از انسانهایی با دلهای بزرگ و خالی از کینه ، حَسد و بُخل برمیآید.
✍️ حجت الاسلام حکیمی
📚 ۱-اصول کافی، الجزء الثانی کتاب الإیمان و الکفر
📚 ۲-علامه طباطبایی(ره)
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.