شکست خوردهِ بیچارهِ خودمحور!
هر انسانی به صورت طبیعی میتوانند دید محدودی نسبت به زندگی ومسائل مختلف مرتبط با زندگی داشته باشد، این محدودیت برای این است که هر انسان فقط در یک محیط محدود وبا یک روابط محدود زندگی خود را جلو برده.
نهایتاً یک شخص اگر قرار باشد دید گسترده وجامع تری نسبت به مسائل داشته باشد تنها میتواند در حیطه و فضای شغلی وزندگی خود صاحب اینچنین دیدگاههای جامع وکاملتری باشد چرا که در این محیطها زندگی کرده وصاحب تجربه وشناخت شده.
با توجه به توضیحی که دادیم به من بنده حق بدهید که اگر بخواهم وارد کاری شوم ویا وارد فضای جدیدی از زندگی شوم در مرحله اول به سراغ کسی بروم که قبل از من وارد کار یا محیطی شده که من تازه الان قصد ورود به آن کار یا محیط را دارم وبه مراتب خیلی بیشتر از من از این کار اطلاعات دارد وصاحب تجربه است.
چون بدون شک علت بیشتر شکست ها وموفق نشدن ها نشناختن ویا کم شناختن ویا شناخت اشتباه نسبت به راه ومسیری است که میخواهیم درآن قدم بگذاریم.
غالباً اکثر کسانی که مشورت نمیکنند
"خود رأی" و"خود محور" هستند،
وبه خودشان وتصمیمشان اطمینان کامل دارند.
ای برادر! یار دانایی بجوی
ماجرای مشورت با او بگوی
مشورت در کارها واجب شود
تا پشیمانی در آخر کم شود
مشورت ادراک و هشیاری دهد
عقل مر عقل را یاری دهد
میکند دانا درِ چاهت پدید
رأی او بر بستها آرد کلید
«مولوی»
ابن عباس در تفسیر آیه 233 سوره بقره میگوید:
وقتی این آیه نازل شد، پیامبر فرمود:
«آگاه باشید که خدا و رسولش از مشورت بی نیاز هستند، لکن خداوند آن را رحمت برای امت اسلام قرار داد. پس کسی که مشورت کند، از به راه راست شدن باز نمی ماند و کسی که آن را ترک کند، از گمراهی اش کاسته نمی شود»(1)
رسول اکرم(صلی الله علیه واله)
«انه ما من رجل یشاور احدا الا هدی الی الرشد»(2)
"احدی در کارهای خود مشورت نمیکند مگر اینکه به راه راست و مطلوب هدایت میشود".
پاورقی
1-پایگاه اطلاع رسانی حوزه نت
2-تفسیر نمونه، ج20، ص: 462
3-مطالعه بیشتر در مورد مشورت
خواهش میکنم