کانون فرهنگی و هنری وادی مقدس

طهارت نفس بر مبنای فطرت
  • ۱
  • ۰

در زمانه ما که عصر تبلیغ و ترویج ایدئولوژی های به ظاهر سرشار از مهر  و محبت است برخی می گویند ، دین اسلام چه دینی است که در آن دائما باید خائف و ترسان بود ! این که نشد زندگی !!

در جواب آنها می گوییم ، هیچ کس نگفته که رکن اصلی دین اسلام خوف و ترس است بلکه در دین اسلام بیش از آن که سخن از قهر  و غضب خدا و ترس  و لرز بندگان در میان باشد سخن از عشق و دوستی و محبت است .

اما انسانی که خدا آفریده است برای این که تعالی یافته و قابلیت رسیدن به مقامات عالیه انسانی را دریافت کند لازم است بیماری ها و نارسایی های روحی  و روانی او درمان شوند ، به این منظور خدای متعال نسخه های متعددی دارد ، برخی را با نسخه فقر و برخی را با نسخه ثروت و برخی را با نسخه آوارگی درمان می کند در این بین برخی انسانها هستند که در معرض  بیماری های هولکان عظیمی قرار می گیرند و خدای متعال از سر رحمت خود نسخه ای برایشان می پیچد که نه تنها بیماریهایشان درمان شود بلکه در مقابل بیماری ها مصون و واکسینه شوند ، به همین دلیل خوفی از جهنم و در مراحل بالاتر برای تعالی انسانهای متعالی تر خوف و ترس از خود را بر دلهای آن بندگان می تاباند تا در همه لحظات حیاتشان با توجه کامل به خدای متعال زندگی کنند .

باید گفت اصلی ترین عاملی که در مبارزه با دوست داشتنی هایی که آدمی را از خدا دور می کند  انسان را یاری می کند ترس  از خدا و جهنم است،  بر همین اساس امام صادق علیه السّلام فرمود:

 «الْمُؤْمِنُ بَیْنَ مَخَافَتَیْنِ ذَنْبٍ قَدْ مَضَى لَا یَدْرِی مَا صَنَعَ اللَّهُ فِیهِ وَ عُمُرٍ قَدْ بَقِیَ لَا یَدْرِی مَا یَکْتَسِبُ فِیهِ مِنَ الْمَهَالِکِ فَهُوَ لَا یُصْبِحُ إِلَّا خَائِفاً وَ لَا یُصْلِحُهُ‏ إِلَّا الْخَوْفُ‏.» [1]  مؤمن میان دو ترس قرار دارد: 1- گناهى که انجام داده و نمی داند خدا در باره او چه می کند 2- عمرى که باقى مانده و نمیداند چه مهالکى (گناهانى که مایه هلاک او است) مرتکب مى‏ شود، پس هر صبح (و هر دم) ترسان است و جز ترس اصلاحش نکند. (زیرا ترس موجب شود که از گناهان گذشته توبه کند و در آینده بیشتر بطاعت و عبادت پردازد).

حال باید به آنها که این گونه نسخه های خدا را زیر سوال می برند بگوییم که « اکنون چه می گویید؟»

 

البته باید دقت داشت که خوف از خدا و جهنم نسخه ای است که برای برخی از افراد انسان مناسب نیست به همین دلیل خدای متعال برای تربیت آنها از نسخه شوق استفاده می کند و شوق خدای متعال بیشتر از خوف در زندگی آنان وجود دارد .

خنده از لطفت حکایت می کند

گریه از قهرت شکایت می کند

این دو پیغام مخالف در جهان

از یکـی دلبـر روایت مـی کند

بنازم قدرت بی ننهایت خدایی را که با اضداد خود را بر همگان نشان داده است .

سبحان الله !!!

────────────────────────────

[1]الکافی (ط - الإسلامیة)، ج‏2، ص: 71

  • محمد جواد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">