این حدیث : انما بعثت لأتمم مکارم الأخلاق به معنای بعثت ختم الانبیاء فقط برای چنین امری نیست بلکه این خبر علی فرض صحته ، از لحاظ دلالی لأتمم ... لام آن لام غایت است یعنی هدف اتمام اخلاق است لکن اخلاق معقول ، متوقف بر اثبات و پذیرش ارکان گزاره های کلامی است مثل توحید ، معاد است پس معلوم می شود که درست است که هدف اتمام مکارم اخلاق است لکن اتمام آن جزء با تصحیح اعتقاد ممکن و محقق نخواهد شد و بنای اخلاق بدون إحکام یا تصحیح اعتقاد مثل بنای بر شن است .لذا روشن می شود که برای تامین این هدف اتمام مکارم راهی جز ابتدای از مسائل کلامی و حتی بعضا فلسفی ، امکان پذیر نیست.
مؤید باشید...
پاسخ:
حرف درستی میزنید ولی به نظر بنده لزومی نداره تو کار تبلیغی همیشه تمام معنای حدیث رو مورد بحث قرار بدیم. چرا که 1- خیلی از مخاطبان در جامعه هنوز آمادگی پذیرش مطالب دقیق تر رو ندارند را ندارند، وممکن است انکار کنند. 2- همیشه اینطور نیست که خود مبلغ بتونه تمام معنای حدیث رو متوجه بشه 3-تقریباً در بیشتر مواقع احادیث بهانه ای هستند که با استفاده از کمترین تشابه معنی بتونیم حرفمان را مستند کنیم. 4-اینجا هم هدف این بوده که مردم غیر مذهبی متوجه اهمیت اخلاق در جامعه شوند وحتی رفتارهای شخصی آنها نیز در دایره مذهب تعریف شود وخود را جدای از مذهب ندانند.
کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند. اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.