راه بهشت شدن !
امیال و خواسته های درونی انسان اصلی ترین عامل به حرکت در آوردن او برای کار و تلاش هستند ، و حاصلی که بدست می آورد در راستای همان امیال و خواسته هاست ، به عبارت دقیق تر می توان گفت ویژگی نفس ناطقه مجرد انسان این است که به هر چیزی توجه داشته باشد با آن سنخیت پیدا می کند ، لذا انسان به هر چیزی نظر قلبی داشته باشد حقیقت وجودش همان خواهد بود .
ای برادر تو هـمـان اندیشهای ما بقی تو استخوان و ریشهای
گر گلسـت اندیشه تو گلشـنی ور بود خـاری تو هیمه گلخنی
[1]
انسان به هر عالمی توجه کند، در آن عالم حضور خواهد داشت ، اگر به دنیا توجه کرده و در شهوات آن خود را غرق کند ، حقیقتت وجودش تمثلی از دنیا و شهوات خواهد بود و اگر به آخرت و نعمت های بهشت توجه کند ، نفسش در آخرت تجلی پیدا کرده و بهشتی می شود و اگر به خدا و خدا گونه ها توجه کند حقیقت وجودش الهی شده و قابلیت اتصاف به اسماء و صفات الهی را پیدا می کند .
انسان موجودی است که هیچ گاه کارخانه وجودش تعطیلی ندارد و در طول شب و روز ،خواب و بیداری ،اوقات غفلت وآگاهی ولو در خانه خود نشسته و جسمش ساکن باشد ،دائما با نیت و اندیشه و خواسته هایش در حال ساختن وجود خود است .
اگر به گل فکر کند، گل و اگر به خار فکر کند، خار خواهد بود ، اگر نیت سوء داشته و مثلا بخواهد چاهی برای مردم بکند و یا خاری بر سر راهشان قرار دهد، وجودش مانند چاه تاریک و مثل خار خشن می شود. اما اگر نیت کار خیر و قصد سود رساندن به دیگران داشته باشد ولو در واقع قدرت آن کار را نداشته باشد ، درونش رَوح و ریحان و بهشت پرنعمت می شود !
این چنین انسانی خودش بهشت می شود نه این که بخواهند بعد از مرگ و قیامت او را به بهشت ببرند .
خداوند متعال در وصف حال آنان که در مسیر قرب الهی با تمام جان و دل کوشیده اند میفرماید :
﴿فَأَمّا إِنْ کانَ مِنَ اَلْمُقَرَّبِینَ* فَرَوْحٌ وَ رَیْحانٌ وَ جَنَّةُ نَعِیمٍ﴾[2] پس اگر او(انسان) از مقرّبان باشد، رَوح و ریحان و بهشت پرنعمت است!
خدای متعال در وصف آنان که جزء مقربین شده اند نمیفرماید تنها به آنها گل و ریحان و بهشت میدهم ، گرچه اینها را هم میدهد اما اینها در درجهی پایینی هستند. خداوند میفرماید خود ذات ایشان روح و باغ بهشت می شود که این مقام بالاتری از خود بهشت و نعمتهای اوست . یک مرتبه انسان را به بهشت میبرند و یک مرتبه نیز خود انسان بهشت میشود ، این کجا و آن کجا !!
پس ای دوست ببین که به چه فکر می کنی و در طلب چه چیزی سرمایه وجود خود راخرج می کنی ! ببین که آیا حیات ابدی تو بازیچه امیال و بازی های کودکانه ات قرار گرفته یا قدر آن را دانسته و برای تعالی بخشیدن به آن تلاش می کنی .
انسانی که به این معانی معرفت دارد پای فیلم های چنین و چنان سینما و تلویزیون و هالی وود نمی نشیند و به جای فکر آخرت و فتح قله های معنوی در به در کوچه و خیابان و آرایشگاه و بازارها نخواهد بود.
خوشا به حال آنان که این گونه اند .
از خدا بخواهیم ما را نیز از آنان قرار دهد
تهیه و تنظیم خادم الاسلام احسان ثابت در 25/04/2017 04:30 ب.ظ
────────────────────────────
[1] (مثنوی معنوی –دفتر دوم – بخش 9 )
[2] ( سوره واقعۀ ، آیه 88و89 )
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.