کانون فرهنگی و هنری وادی مقدس

طهارت نفس بر مبنای فطرت
  • ۰
  • ۰


عقل در فرهنگ دینی به مانند عقل در عرف مردم تعریف نمی‌شود.
عموم مردم در جامعه وقتی از فهم و یا نفهمی سخن به میان می‌آید ذهنشان به سراغ انسان‌هایی می‌رود که معلولیت ذهنی دارند و یا تعادل روانی ندارند و یا در بهترین حالت درست متوجه مسائل و آداب و رسوم متعارف جامعه نمی‌شوند.

🌸 امام صادق(علیه‌السلام)
🌸 منْ کَانَ عَاقِلاً کَانَ لَهُ دِینٌ وَ مَنْ کَانَ لَهُ دِینٌ دَخَلَ اَلْجَنَّةَ (۱)
🌸 هر که عاقل است دین دارد و کسی که دین دارد به بهشت می‌رود

✍️ | امّا در فرهنگی دینی و در کلام خداوند، انسان بی‌عقل انسانی است که بصورت روزانه طلوع و غروب خورشید و یا رشد گیاهان و تغییر تحولات این زمین و آن آسمان پر از ستاره را می‌بیند و یا خبر مرگ و میر اطرافیان و همسایگانش را می‌شنود ولی باز وقتی حرف از خداوند و ایمان به او و دین او می‌شود، مؤمنان و پیامبران را به سخره و استهزاء می‌گیرد و با ریشخند و نگاهی عاقل اندر سفیه به دینداران نگاه می‌کند.

💬 | عاقل آن است که اندیشه کند پایان را(۲)

✍️ | و یا در حالتی بهتر کسانی هم هستند که مسخره نمی‌کنند و منکر دین و خداوند هم نمی‌شوند و افراد محترمی هم هستند ولی دیندار هم نیستند و حلال و حرام، محرم و نامحرم برایشان فرقی ندارد که در کلام خداوند و فرهنگی دینی از این جهت که نسبت به آیات الهی و نشانه‌های حقانیّت دین و پیامبران خداوند بی‌اعتنا هستند، در زمره انسان‌های عاقل و دوراندیش که به فکر آبادنی آخرت و زندگی پس از مرگ هستند، قرار نمی‌گیرند.

🍃 راست آنست ره دین که پسندِ خرد است
🍃 که خرد اهل زمین را زخداوند عطاست(۳)

✍️ | حجت‌الاسلام حکیمی

📚 ۱-کافی ج۱
📚 ۲-کنجینه معارف
📚 ۳-دیوان ناصرخسرو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">